Princess Panda
"At my lowest : Allah is my 'HOPE' , At my darkest: Allah is my 'LIGHT' , At my weakest : Allah is my 'STRENGTH' , At my saddest : Allah is my Comforter"

FREEBIES: HEADER part 1
Tuesday, 14 June 2016 | 10:22:00 | 0 comments

Haii, korang nak header free tak? header yang tak berapa nak comel, setakat tu jela yang aku booleh buat, ahahah, dah malam ni otak tak berapa nak kreatif sangat. Nak guna? Guna je okayy.





nak url gambar? Tekan gambar, nanti keluar url copy then paste dalam blog korang 



Diploma Pengurusan Pelancongan
Tuesday, 7 June 2016 | 03:08:00 | 0 comments


Diploma Pengurusan Pelancongan memberi anda pemahaman tentang konsep-konsep teori dan strategi untuk persekitaran perniagaan pelancongan.
Anda akan belajar bagaimana menerapkan pengetahuan yang amat berharga dan kemahiran yang diperolehi dari program pelancongan teras melalui kajian kes, penyelidikan dan projek-projek berasaskan industri. Program ini memberikan pemahaman tentang sifat, struktur pengurusan, dan kesan dari industri pelancongan antarabangsa dan persekitaran luaran yang mengalami perubahan.
Sepanjang menjalani kursus ini anda akan memperluaskan pengetahuan anda mengenai banyak perkhidmatan yang berbeza yang menyumbang kepada perkembangan industri pelancongan seperti operator tour & travel, hotel & resort, syarikat penerbangan dan tempat tumpuan pelancong.
Selain itu anda juga akan mempelajari kemahiran perniagaan asas dalam bidang pemasaran, kewangan, pengurusan sumber manusia dan operasi.
Syarat Kemasukan
  • SPM / O-Level / SM2 atau setaraf minimum 3 kredit.
Peluang Kerjaya
Industri pelancongan memerlukan tenaga kerja yang pakar dan bervisi untuk melaksanakan pembangunan yang berterusan dan pembaikan dalam persekitaran yang kompetitif.
Peluang kerjaya yang luas di seluruh dunia di mana anda boleh bekerja sebagai penyelia restoran, event manager, pengurus pemasaran pelancongan, pengurus projek eko-pelancongan, pengurus pejabat depan / eksekutif.
Anda juga boleh bekerja di bidang pemasaran pelancongan, pemasaran hotel, perjalanan pemasaran, operasi penerbangan, industri tour & travel dan pelancongan mempromosikan industri seperti eko-pelancongan dan pelancongan perubatan

Modul Program

Languages

Food & Beverages

Accounting

  • English
  • Introductory French
  • Food & Society
  • Food & Beverage Management
  • Financial Accounting
  • Financial Management

Management

Hotel & Resort Operations

Hospitality Studies

  • Principles of Management
  • Human Resource Management
  • Principles of Marketing
  • Law
  • E-Business
  • Facilities
  • Housekeeping Management
  • Front Office Management
  • Hotel & Resorts Operations
  • Purchasing, Cost & Control
  • Computing Essentials
  • Banquet Management
  • Introduction to Hospitality Studies
  • Introduction of Tourism
  • Event & Convention Management
  • Service Quality Management

Internship

Compulsory Subjects

  • Internship
  • Moral/Islamic Studies
  • Malaysian Studies
  • Bahasa Malaysia


Real Friend
Thursday, 2 June 2016 | 08:32:00 | 0 comments
Assalammualaikum,

Hmm, betul orang cakap kan, kawan tak ramai takpe, asalkan ada time susah senang. Aku beruntung walaupun mmbe tak ramai, tapi aku ada kawan yg ada time aku susah, BIY. Kawan yg aku ada. Cukup istimewa. Dia yang selalu bagi aku nasihat semangat,

BIY selalu bagi semangat bila aku down. Terimaa kasih, sebab selalu ada bila aku perlu. Time aku susah macam ni kau dtg dan faham aku, sejuk rasa hati. Even kau marah, tapi kau tetap nasihatkan aku.

Besar sungguh dugaan yg aku kena tempuh. Hmmm, Mula aku lmeah, bila dia datang bagi semangat baru harapan baru, aku bangun balik. Terima kasih sebab ada dengan aku selalu. Terima kasih biyy.



Older Post | Newer Post
Owner


Hi, im Cikshuya, welcome to my blog.
Visit Blogshop

Sembang

Sila tinggalkan jejak korang yee, no harsh word please

Credit

IMAGE Encik google
TUTO
Recently


FAV Topic