Tuesday, 14 June 2016

FREEBIES: HEADER part 1

Cik shuya | 10:22:00 | 0Comments |

Haii, korang nak header free tak? header yang tak berapa nak comel, setakat tu jela yang aku booleh buat, ahahah, dah malam ni otak tak berapa nak kreatif sangat. Nak guna? Guna je okayy.





nak url gambar? Tekan gambar, nanti keluar url copy then paste dalam blog korang 

Tuesday, 7 June 2016

Diploma Pengurusan Pelancongan

Cik shuya | 03:08:00 | 0Comments |


Diploma Pengurusan Pelancongan memberi anda pemahaman tentang konsep-konsep teori dan strategi untuk persekitaran perniagaan pelancongan.
Anda akan belajar bagaimana menerapkan pengetahuan yang amat berharga dan kemahiran yang diperolehi dari program pelancongan teras melalui kajian kes, penyelidikan dan projek-projek berasaskan industri. Program ini memberikan pemahaman tentang sifat, struktur pengurusan, dan kesan dari industri pelancongan antarabangsa dan persekitaran luaran yang mengalami perubahan.
Sepanjang menjalani kursus ini anda akan memperluaskan pengetahuan anda mengenai banyak perkhidmatan yang berbeza yang menyumbang kepada perkembangan industri pelancongan seperti operator tour & travel, hotel & resort, syarikat penerbangan dan tempat tumpuan pelancong.
Selain itu anda juga akan mempelajari kemahiran perniagaan asas dalam bidang pemasaran, kewangan, pengurusan sumber manusia dan operasi.
Syarat Kemasukan
  • SPM / O-Level / SM2 atau setaraf minimum 3 kredit.
Peluang Kerjaya
Industri pelancongan memerlukan tenaga kerja yang pakar dan bervisi untuk melaksanakan pembangunan yang berterusan dan pembaikan dalam persekitaran yang kompetitif.
Peluang kerjaya yang luas di seluruh dunia di mana anda boleh bekerja sebagai penyelia restoran, event manager, pengurus pemasaran pelancongan, pengurus projek eko-pelancongan, pengurus pejabat depan / eksekutif.
Anda juga boleh bekerja di bidang pemasaran pelancongan, pemasaran hotel, perjalanan pemasaran, operasi penerbangan, industri tour & travel dan pelancongan mempromosikan industri seperti eko-pelancongan dan pelancongan perubatan

Modul Program

Languages

Food & Beverages

Accounting

  • English
  • Introductory French
  • Food & Society
  • Food & Beverage Management
  • Financial Accounting
  • Financial Management

Management

Hotel & Resort Operations

Hospitality Studies

  • Principles of Management
  • Human Resource Management
  • Principles of Marketing
  • Law
  • E-Business
  • Facilities
  • Housekeeping Management
  • Front Office Management
  • Hotel & Resorts Operations
  • Purchasing, Cost & Control
  • Computing Essentials
  • Banquet Management
  • Introduction to Hospitality Studies
  • Introduction of Tourism
  • Event & Convention Management
  • Service Quality Management

Internship

Compulsory Subjects

  • Internship
  • Moral/Islamic Studies
  • Malaysian Studies
  • Bahasa Malaysia

Thursday, 2 June 2016

Real Friend

Cik shuya | 08:32:00 | 0Comments |
Assalammualaikum,

Hmm, betul orang cakap kan, kawan tak ramai takpe, asalkan ada time susah senang. Aku beruntung walaupun mmbe tak ramai, tapi aku ada kawan yg ada time aku susah, BIY. Kawan yg aku ada. Cukup istimewa. Dia yang selalu bagi aku nasihat semangat,

BIY selalu bagi semangat bila aku down. Terimaa kasih, sebab selalu ada bila aku perlu. Time aku susah macam ni kau dtg dan faham aku, sejuk rasa hati. Even kau marah, tapi kau tetap nasihatkan aku.

Besar sungguh dugaan yg aku kena tempuh. Hmmm, Mula aku lmeah, bila dia datang bagi semangat baru harapan baru, aku bangun balik. Terima kasih sebab ada dengan aku selalu. Terima kasih biyy.
© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.