Sunday, 29 December 2019

Roy & wawa (Rumah perempuan)


Assalammualaikum, Hai.

Okay tadi aku dh update pasal nikah. Now kita ke rumah pengantin perempuan pulak. Hehe. Majlis sebelah pengantin perempuan, diadakan di rumah dia, dekat taman apa ntah aku taktahu. Dekat dgn TF MART TELUK INTAN. Masa ni semua abang abang aku dh ada. Along aku sampai pagi, dia bawak mak mertua dia sekali. And reaction batrisyia bila ternampak ayah dia with mak baru dia, ya ofkos monyok. Biasalah kn. Firstday dia jumpa mmg agak awkward lah kan. Setelah berapa lama tak jumpa. Dan junpa pulak ada new mom and adik baru. So dia mcm susah nk terima. Setelah dipujuk dan akhirnya dia okay. Tp muka masih monyok lah yee. Huhuu.

Dari sebelah aku, agak ramai jugak lah ke sana. Pekerja mak aku je dah 6 orang yg pegi. Abang2 aku semua ada. Makcik pakcik aku pun ada. Anak2 diorang pun ada balik. Dalam 7-11 kereta jugak lah yg gerak dari langkap. Adik beradik abah aku takdan sampai. Sebab diorang sangkut jammed. Dari Penang, Kl, N9, kedah. Paklong dari N9, dia mmg bagitahu gerak lambat, sbb semua menantu dia nk ikut, tp ada kerja kena setel dulu. Diorang smpai petang.

Diorang gerak dari Langkap dalam pukul 1145. Smpai sana dalam 1215. Sanding pukul 1230. Tapi masa ni aku, kak eja(kakak ipar aku), dan batrisyia kena tinggal. Sebab lambat. Huhuu. Kitorang lambat pun sbb makeup. Ibu sponsor MUA. Hehe

Kami sampai rumah pengantin perempuan dlm pkl 1 cemtu lah. Kira diorang dh ke meja makan. Sampai sampai, makcik aku suruh ddk tempat pengantin skli. Makan dgn diorang. Abg roy & kakwa pun panggil kitorang, sbb yg lain dh bgun. Makan meja dpn, so kitorang bertiga ddk lah situ. Adik kakwawa ni dia tolong potong kn ayam lah. Dia lah yg serve kitorang.

Boyfriend aku dah khawin


Assalammualaikum, Hai gaiss.

Agak lama ehh aku menghilangkan diri. Masih ada lagi ke yg menjengah blog aku yg tak seberapa nih? Em emm. Ada tu terima kasih sangat sangat sebab sudi datang sini dan baca segala bebelan aku ni. InshaAllah aku akan cuba aktif mcm dlu balik. Aku kurang aktif skg sebabnya hp yg aku guna utk blogging retak. Pecah berderai. Susah utk aku nk buat content semua. Hmmm. Kalau ada sesiapa nk jual ipad boleh lah dm aku kt ig or fb.

So berbalik pada topik asal. Boyfriend aku dh kawin. Ya dh kawenn wehhhh T-T 6 december 2019 hari jumaat lepas asar dia sah jadi suami orang dh. I is sebak u know. Uhukkkkuhukkkk! Aku la yg siapkan dia semua. Ceh tipu je. Ofkos la ibu aku yg siap kn anak manja dia ni. Err. Ya boyfriend aku ni abang aku yg paling paling paling rapat dgn aku. Dari sekolah sampai lani, bila aku keluar dgn dia. Mmg aku akan pgg tangan dia. Aku ni baby dia katanya. Kehkeh. Tapi gaduh tetap gaduh. Manade yg adikberadik tak gaduh. Gaduh tu yg kenangan tu. kan? Huhu

So masa hari nikah tu. Tak ramai pun pegi. Abang aku yg sulung pun smpai hari sabtu pagi. Alang aku pun tkdan tgk dia nikah, diorg smpai pun dh selesai nikah dh. Masa hari nikah, ayah kakak ipar aku yg nikah kan diorg. Aku ckp kt abah, nnt adik kawin pun nk abah yg nikah kn. heehehe. Dengan sekali lafaz abang aku jadi suami org. Tp aku rasa mcm dua. Yg first punya abang aku okay. Cuma ayah pengantin pulak. Tersasul. Hahaa. Kadi pun gelakkan ayah pengantin perempuan. Sbb dia yg nervous. Iyela siapa je tk nervous. Lagi pulak nk lepaskan anak sendiri kan? Kalau ikut kn dh sah dh. Tp kadi tu kata ulang jela balik. So ulang lah. Abang aku kena lah belanja aku prosperity malam tu. sbbnya aku dgn dia bet, kalau sekali lafaz aku belanja dia properity. Tp kalau dua, dia yg belanja aku prosperity. Ngehngehh!

Rumah pengantin perempuan dgn rumah kami tak jauh mana pun. Pengantin perempuan stay dekat TELUK INTAN je. Dalam 10-15minit je dari langkap. 6hb Nikah, 7hb Sebelah perempuan dan 8hb sebelah lelaki. Apa pun tahniah bro. Habis dh anak lelaki ibu dh kahwin. Tinggal la aku sensorg tk kawin lagi. Huhuuuu. Diorang dh kawin pun aku tetap princess diorang. Hahahaha. Idontcare!

Wednesday, 27 November 2019

Fenomena hati


Assalammualaikum dan Hai.

Terkadang, hati tak kuat untuk menahan rasa. Rasa kesal, rasa sebak, rasa terhmpit dekat dada. Umpama batu besar menghempap didada. Nafas seakan sesak dan tersepit. Perit! Aku sangat sayang kn dirinya. Tapi dia seakan tidak pernah perasan akan kewujudan aku. Setelah bertahun bercinta. Tapi dia masih tidak endah tentang perasaan aku. Bagi dia, aku cuma merimaskan mendatangkan stress untuk dia.

Kadang aku rasa tak layak untuk aku dekat dgn dia. Dia lebih bahagia sekiranya aku tiada. Dia lebih bahagia bila bersama orang lain. Aku ni cuma sengsara bagi dia. Tapi macam mana aku nk jauh kan diri aku dari dia? Macam mana? Hati aku dah terlalu sayang terlalu kuat aku pegang dia. Perit sngat aku rasa bila dia katakan aku tidak penting untuknya. Dia cuma kesian kan aku. Hmm. Sedih kecewa! Hanya Allah yg tahu.

Walaupun aku disakiti beribu kali. Ya aku masih ada dengan dia. Sayang aku tk pernah berkurang. Apa yang dibuat semua aku tutup mata. Bodohnya aku! Kenapa susah untuk aku menbenci dirinya? Kenapa? Aku penat! Penat utk lalui segala kepayahan ni. Penat utk gembirakan hati orang. Tapi orang ada jaga hati aku? Belum cukup dgn dia, keluarga juga satu masalah bagi aku. Tiap apa yg aku buat untuk mereka. Tidak pernah ada ygpuas dan tidak pernah ada yang fikirkan sakit dalam hati aku ni.

Aku seboleh bolehnya jaga hati diorang semua. Jaga kata kata untuk tidak melukai hati sesiapa. Tapi diorang semua ada fikir tk kata kata yg diorang lempar dekat aku? Sumpah aku tak kuat! Terlalu pedih terlalu penat terlalu sesak untuk aku. Semoga hati aku makin kuat.

Sedutan dari novel yg aku siapkan. Semoga ada banyak lagi idea yg mencurah curag datangnya. Huhuu. 

Sunday, 6 October 2019

Jom support shu


Assalammualaikum dan Hi.

Alhamdulillah semalam aku dh amik stock knitwear gais. So bermulalah misi aku untuk berniaga knitwear. Semoga seketul suhaida tidak putus asa dalam mencari rezeki. Aku tkde igshop untuk knitwear ni. Aku just post dekat personal ig & facebook aku. Sekiranya korang nk tengok gambar gambar dan update terbaru korang boleh lah follow ig & facebook aku.

Untuk batch yg pertama ni, aku hanya amk 10kg sahaja. Stock tk banyak ye awakk. Ada ke geng geng blogger yg suka pakai knitwear/cardigan? Kalau ada mehh lah support bisnes aku yg ni. Huhuu. Harga? Jangan risau gais. Tk mahal mana pun. Korang boleh dpt kn knitwear cantik lagi comel dgn harga serendah RM10. Dan paling mahal pun tk lebih RM20 gaiss. Tunggu apa lagi, mari visit ig akuu.

Screenshot yg mana korang berkenan dan DM/whatsapp aku. InshaAllah aku akan reply secepat mungkin dan layan korang sebaik mungkin. Jangan lupa bagitahuu jiran jiran tauu, beli knitwear dengan aku. Hehehehe. InshaAllah puashati. Aku cuba yg terbaik utk puas kn hati korang yee :)

Doakan rezeki untuk aku ye koranggg semua. Thankyou 😘 korang rasa patut tk aku bukak igshop utk knitwear ni? Atau biar je post dekat personal ig ? Dan kalau nk buat igshop nama apa yg sesuai ehh? Mehh suggest sikit. Drop your comment kt bawah ni ye gaiss. Ni aku selit sikit sikit stock yg aku dh bukak. Selamat menjamu mata ❤️

Saturday, 5 October 2019

Mykōri Desert Kampar


Pernah dengar pasal Mykōri Desert? Aku tahu pasal ni pun sebab #FFFFS sibuk dalam group pasal nk Mykōri ni. Dan aku jugak nampak dekat fb page. Semalam, memandangkan aku masih berada dikampung. Fad ajak aku Try. Dia cakap dah lama nk try. Dari dia mengandung haritu lagi sampai lah lepas pantang ni, tk dapat lagi. Alahai kesian kesian kesian. Huhuu

Disebabkan semalam aku kena jaga kedai ibu. Dalam pukul 330 baru aku wasap fad suruh siap. Kebetulan aku sampai rumah tu baru hujan. Hujan lebat selebatlebatnya. Aku dh fikir nk naik apa nii. Kereta ibu dh la lampu tinggi je ada. Mcm mana nk bawak ni. Adududud. Dh terfikir plan tak jadi lah kot ni. Dalam pukul 4 lebih mcm tu hujan sedikit reda. Tp aku masih 50 50 nk bawak kereta ibu. Yelaa kesian kot dekat orang. Kalau kena lampu tinggi pedih wehh mata. Sudahnya aku call ucu, ucu seakan memahami apa tujuan aku call dia. ‘Kenapa nk pakai kereta ke? Meh office amik ucu kt office ni’ ucu cakap terus dkt aku. Wow amazing sungguh pakcik aku sorang ni. Hahahhha.

So bersiaplah aku pun. Terkedek-kedek bersiap. Jam dh pukul 5. Psst apahal ayat dh macam buat novel ni. Hahahahahahahah. Aku pun amik fad. Lepas amik fad baru pegi kt ucu. Dalam pukul 530 jugak lah baru gerak dari langkap. Disebabkan hujan lebat. Sejam wehh dari Langkap - kampar. Huhuu. Selalunya amik masa 30minit jee. Ni sebab hujan dah drag sampai sejam. Dan nasib baiklah naik kereta ucu. Gagah jugak aku bwk. Sebab tinggi nampak lah sikit jalan tu kn.

Nasib seorang Riderr ....

Assalammualaikum. Hi. 

Baru baru ni korang mesti ada perasan dekat fb ke twitter ke ig ke pasal RIDER FOODPANDA mogok. Penang, Johor dah mogok disebabkan sistem gaji baru yg dikeluarkan oleh company FOODPANDA. Sistem gaji dulu hours dibayar. Tapi sistem baru ni hours dh tak di bayar. Bayang kn kalau yg buat fulltime Rider foodpanda ni. Apa nsib diorang? Mengharapkan order. Kalau order takde, takde la gaji diorang. 

Ni aku letak kan screenshot dari seorang rider foodpanda. Dia cakap dekat aku, ada satu masa tu system down. Masa system down ni, rider takde order. Korang byg kn lah system down selama 6jam. Order tkde. Haritu kira korang tkde gaji lah kalau dh guna sistem baru ni. Takde hours. Kalau ada hours, sekurang kurangnya dapat jugak diorg gaji hours tu. Takde hours ni, parahh la mana abang akak yg buat kerja fulltime tuu. 

Monday, 30 September 2019

Shu membebel je!


Sesiapa yg kenal aku mesti tahu perangai aku mcm mana. Aku jarang nk luah kan dekat sesiapa pun apa aku rasa. Not my bff. Not my boyfriend. Just me & my dear diary. Entry kalini aku cuma nk membebel dan nk meluah je. Jarang jarang ni berlaku. Hahahah. Ya suhaida tidak sekental dulu gais. 

Korang kalau follow ig aku dari dulu. Korang akan tahu aku mcm mana. Aku bkn seorang yg pandai makeup. Pandai dressup like other girl. Aku cuma selesa dgn jeans buruk aku. Dengan tshirt aku. Dengan tudung bawal/shawl aku. Aku selesa. Perwatakan aku seakan lelaki. Agak kasar dan aku sukakan aktiviti yg agak lasak. 

Walaupun aku kasar ala ala boyish gitu. Aku jugak ada side girlish aku. Aku sorg yang sangat sensetif. Sangat annoying, sgt overthinking, sangat tk matang. Srsly rugi kenal aku. Hahaha. Aku bkn mcm mana yg korg fikir. Aku sgt berhati tisu. Sangat bergetah betik. Haahaha. Tahu apa itu getah betik? Kau sentuh sikit pun getah betik tu boleh meleleh kn? Sama lah mcm aku. Kau ckp sikit pun aku boleh menangis. Huhuu. 

Kadang kadang aku boleh jd sangat memahami. Dan kadang kadang aku jugak boleh jd seorang yg sgt psycho. Gila. Insecure nk mampus. Kau akan rasa nk bunuh aku kalau aku buat perangai psycho aku. Hahahahahah. Boleh bayang mcm mana tahap tu? πŸ˜‚

Gws makjang!


Assalammualaikum dan Hai. 

Korang semua sihat ke? Sekarang ni tgh musim hujan dan ramai yg tk berapa sihat je skg ni kan. Termasuklah aku. Asyik panas, hujan panas je. Aku dh lah mmg sejenis yg senang demam. Dan kerap sgt demam. Sebelum ni okay je. Tkde la kerap sangat. Tp lepas aku belajar dlu. Lepas berjauhan dgn ibu abah. Mula lah asyik demam demam. Selalu sgt tak sihatnya. 

Sekarang ni aku ada dekat kampung. Makjang aku tk berapa sihat. Tu sebab kalau korang perasan dua tiga harini aku senyap je. Aku kalau kt kampung. Biasa lah. Busy sikit. Hehe. Hari rabu lepas makjang aku kena warded. Doktor kata dia kena serangan jantung. Mula tu makjang ckp dia rasa sakit dekat dada. Badan dh peluh peluh menahan sakit. Dia mtk ciknor jiran dia hantar kn dia ke klinik. Dekat klinik tapah tu, doktor cakap tk boleh baca darah dia. Cuma xray ke apa ke. 

Doktor kt klinik tu bagi surat suruh bwk ke hospital. Mulanya doktor nk pgl ambulans. Tp makjang aku tknak. Dia ckp dia naik kereta je pegi sana. So dari tapah ke teluk intan tu, berpeluh peluh la dia menahan sakit. Sampai dpn kdai ibu aku, kebetulan ibu ada lagi dekat kedai. Ciknor pun benti lah depan tu amk ibu. Sebab mkjang nk ibu ikut skli. Ibu oun ikut la. Tinggalah abh kt kedai sorg2 kemas jp. Sebab masa tu dh habis dh cuma tinggal kemas sikit2 je. 

Sampai je HTI. Doktor check darah tinggi sampai 200 lebih. Mmg tinggi. Jantung pun ada. Kencing manis pun ada. Terkejut la ibu aku. Sebabnya setahu kami semua. Mkjang ni cuma ada darah tinggi je. Tu puntkde la naik tinggi mcm ni. And mkjang ni tk pernah sakit teruk smpainkena warded mcm ni. So bila aku dgr berita yg mkjang kena warded sbb heart attack. Aku kelam kabut lah nk balik. Risau gila aku. 

Hari jumaat petang tu kakcik anak mkjang cl aku. Cakap mkjang dh boleh keluar. Dlm pukul 5 lebih mcmtu. Masatu aku baru naik bas je. Dari penang sentral ke teluk intan. Bas pukul 530pm. Hujan lebat selebatnya ptg tuu. Aku sampai teluk intan dlm pukul 9.30pm. Mlm tu acik wasap aku. Mtk aku jaga kan mkjang esok pagi (sabtu) sebab acik kena balik KL. Mak suami dia, abg din sakit jugak. Along anak mkjang yg sulung tu smpai petang. 

Acik ni dia risau nk tinggal mkjang sorang2. Sebabnya masa kt hospital haritu mkjang pengsan. Tak sedar kn diri. Dia takut benda tu jadi masa mkjang sorang2. Dia ckp nasib lah aku ada, boleh jugak tengok2 kn mkjang. Masa arwah pakjang aku meninggal pun, aku lah yg jaga mkjang aku. Lima tahun lepas. Padahal ramai lg anak buah yg lain, tp aku jugak yg mkjang nk. Sebab dia selesa katanya. Aku pun mmg rapat dgn mkjang ni. 

So berbalik pada sakit dia. Doktor bg dia ubat jantung yg kena letak bwh lidah tu. Kemana mana mkjang kena bwk ubat tu. Dan dia ckp dada dia masih sakit dan dia rasa penat. Aku agak risau tgk keadaan mkjang. Sbb jarang tgk dia sakit. Bila dia lemah mcm ni aku jd risau & sedih. 

Tadi mkjng dtg dgn anak dia along tu. Dtg kedai ibu. Tapau makanan. Along cakap dia nk bawak mkjang ke KL. Tinggal dgn dia. Risau dia tinggal sorang. Kalau tk hari jumaat bru mkjang pegi. Sebab dia kata aku ada smpai rabu. Boleh jaga dia. Jmaat ucu hantar dia rumah acik. Tp along kata biar dia bwk je. Senang. Nnt jumaat bru dia hantar rumah acik.

Nampak muka mkjang taknak pegi. Berkali kali kali dia ckp aku ada boleh jaga & tgokkan dia. Nnt ucu pun ada boleh jaga dia.

Tp utk kebaikan dia jugak. Aku pjuk jgk dia ikut along tu. Masa nk balik, laju je mkjang jalan pegi kereta. Dia sebak nk salam ibu, makteh dgn aku. Takut nngis lagi. Huhuu. Ya makjang aku sejenis macam aku. Luaran kasar. Dalaman getah betik. Senang naw nangis nya. Huhuu. 

Dengan redha nya mkjang gerak ikut along balik KL. Hujung bulan nnt kalau dh okay bru along akan hantar balik sini. Semoga makjang cepat sihat dan diberikan kesihatan mcm sebelum ni. Aku ckp kt mkjang 'nnt mkjang dh sihat, adik bwk mkjang makan macam' gelak je dia dalam sebak tu. 

Doakan makjang aku cepat sihat ye. Semoga dia kembali mcm sebelum ni. InshaAllah amin ❤️

Friday, 27 September 2019

Justice for adib


Alhamdulillah. Dihari jumaat, hari yg mulia ini. Aku baca banyakk posting di page page difacebook isu arwah adib. Sebelum ini mereka kata kan arwah adib dilanggar oleh van. Kan? Tetapu harini kita tahu punca kematiannya.

Kematian muhammad Adib akibat perbuatan jenayah oleh dua atau lebih oleh individu yang tidak dikenali. Keputusan dibacakan oleh Koroner Rofiah Mohamad, Prof Dr shahrom Abd Wahid, Perunding Kanan Patologi Forensik di United Kingdom, Saksi ke-29 memberi keterangan bahawa mangsa dihentak dan diseret keluar dari van bomba pada masa kejadian, boleh diterima serta ada asas. Selain ia disokong oleh saksi ke-30 yang juga pakar Fizik dalam pengiraan formula dan daya.

Pihaknya turut menolak teori dikeluarkan oleh saksi ke-24, Pakar Forensik di HKL, DR Ahmad Hafizam Hasmi yg menyatakan Muhammad Adib keluar sendiri dari van perkhidmatan Penyelamatan dan perawatan kecemasan (EMRS) sebelum dilnggar.

Keterangan saksi ditempat kejadian juga menunjukkan terdapat perbuatan memukul dimana ia melibatkan 20 ke 30 individu.

Koroner Rofiah menyerahkan kepada polis diraja malaysia (PDRM) dan Peguam Negara untuk melakukan siasatan dan pendakwaan. Rofiah kelihatan sebak ketika membacakan keputusan kematian Allahyarham, manakala peguam Syazlin Mansor yg mewakili keluarga Muhammad Adib sejurus ia selesai.

Tunang Arwah, Najihah Mohd Radzi bersyukur dgn keputusan yg telah dibuat oleh mahkamah. Akhirnya kematian arwah Adib terjawab. Semoga Arwah Adib tenang disana. Semoga banyak lagi kes kes seperti ini diselesaikan dgn telus dan saksama. Diharapkan keluarga adib tabah dengan apa yg berlaku.

Kenyataan dipetik dari page persatuan Abang tanjung.

Kerana mulut


Assalammualaikum. Hai. 

Beberapa harini aku tengok post ni banyak direpost dan direshare dlm page2 difacebook. Aku sejenis yg suka baca komen. Dkt komen tu korang boleh tgk mcm2 info kdg tu. Ada info berguna. Ada yg cuma mengupas bawang. Dan ada yg membawa bawang dan mengajak yg lain sama sama mengupas. Siapa yg terasa pedihnya bila diorng ni mengupas? Ofcos la yg dicerita. Yang dikupas tu. Tiada manusia yg ingin kn sesuatu mcm ni berlaku. Walau sekejam mana pun dia, dia tetap akan berfikir dua tiga kali. Atau lebih utk buat keputusan begini. Cuba letak diri kita dalam situasi begini. Kita sepatutnya membimbing bkn menghina. Bukan aku suruh menyokong. Cuma tidak perlulah kita ni sbgai manusia mendoakan keburukan utk orang lain. Betul kan?

Ya bagi aku perbuatan yg membuang ni salah. Aku tak kata tak salah. Tp aku jadi takut tengok netizen netizen yg mengomen. Ada yg mendoakan si ibu dgn kejam. Perbuatan si ibu mmg la di anggap kejam. Siapa yg tk marah kalau keadaan mcm ni kan? Ada yg dh berusaha bertahun lamanya utk mendapat kn zuriat. Tapi tidak perlu lh kita sbgai seorang individu mencerca si ibu. Tengok balik sebab apa perkara sebegini terjadi. 

1. TAKUT
Disebabkan perasaan takut yg menghantui diri si ibu. Dia tidak tahu apa lg yg harus dia buat setelah didapati mengandung selepas berzina, mungkin ini jalan buntu yg dia pilih. 

Wednesday, 25 September 2019

Keluarga ....


Assalammualaikum dan Hai. 

Korang mesti ada pengalaman bergaduh dengan adik beradik bertengkar dgn mak ayah korang. Lawan cakap makayah korang. Korang mesti ada kan? Entry kalini aku just nk share betapa berharganya ahli keluarga kita. 

Sebelum ni aku mengaku, aku dengan ibu terlalu kerap bergaduh. Ya. Bergaduh bertengkar. Aku melawan apa saja yg ibu ckp. Aku dgn ibu ni lebih banyak bergaduh dari berbaik. Tp aku melawan tu tkda la sampai memaki hamun. No no. Aku tak macam tu. Aku cuma lawan apa yg ibu ckp. Korg faham kan? 

Aku ni boleh dikira dengki jugak lah dgn abang aku ni. Roy. Abang aku yg no 4. Aku dengki bkn apa. Sbb dia manja dgn ibu. Hahaha. Ibu selalu backup dia. Lagipun roy ni jenis tk melawan. Kena marah diam je. Tunduk je. Aku tak. Aku mmg akan lawan. Hahaha. Tp aku pulak manja dgn abah. Bila abh yg bercakap dgn aku, tkda lah aku melawan sgt. Hahaha. 

Tpi lepas besday aku. Aku kurang dh melawan ibu. Aku jadi lebih rapat dgn ibu. Sama jugak dgn ibu. No more complaints. No more argue. Aku dgn ibu mcm Bestfriends. Hahahaha. Maybe usia meningkat. Rasa sayang pada ibu tu lebih dan aku tk lagi pentingkan diri nk defends diri sendiri lg. Kalau ibu ckp ke mrah ke. Aku lebih banyak diam. Salah atau tak. Belakang cerita. Aku fikir, selagi aku ada ibu abah. Aku patut bersyukur dgr bebelan ibu, marah marah abah. Diorang sayang aku. Sebabtu diorang marah. 

Lepas aku stay berjauhan dgn ibu abah. Aku stay penang, ibu abah dekat perak sana nun. Tiap tiap hari aku akan call ibu. Tkde apa nk ckp pun aku akan call. Nk dengar suara punya pasal. Kdg tu aku videocall. Hahaha. Kalau aku tk call, ibu pulak yg akan call aku. Heheh. 

Dan dulu aku lebih suka spendtime dgn kawan kawan. Contohnya masa aku belajar dedulu. Balik je mesti aku tk melekat kt rumah. Aku mesti cari mmber aku. Lepak sampai pagi. Tp skg ni, aku lebih suka habiskn masa dgn family. Padahal tkde pegi mana pun dgn ibu. Teman pegi TF je kdg beli brg2 utk niaga. Tapi aku akan lebih pilih utk teman ibu dari ikut kawan kawan aku pegi mana mana. 

Korang jaga lah hubungan korang dgn family. Dgn parents korang. InshaAllah apa je kepayahan dlm hidup korang Allah permudahkan. Dari segi Rezeki pulak, Allah cukup kan. 

Bila dh kurg masa bersama setiap ahli keluarga. Rasa rindu tu mula bertambah. Aku jadi nk balik bila abang abang aku balik. Kdg tu mmg plan nk balik sama2. Sekarang aku fhm erti keluarga. Walaupun nmpak abang abang korang tk peduli psl korang, tp dlm diam. Diorang amik tahu. Trust me. Mulut diorg je ckp tk kisah. Cara diorg je cakap tk peduli. Tp hati? Risaunya diorng bila bygkan adik dia sorg2 dkt tempat orang. 

Skg aku appreciate setiap apa yg abang abang aku buat utk aku. Alhamdulillah along aku pun dh mula berbaik dgn ibu abah. Alhamdulillah semuanya kembali erat. Dan inshaAllah bulan 12 ni, Abang roy aku akan kahwin. Doakan keluarga aku sentiasa erat dan elak dari berselisih faham. 

Do appreciate your family members. Love them. More than your friends. Buat diorang sebagai PRIORITY. Ya kawan pun ada masa kita susah. Tp keluarga sejatuh mcm mana pun kita. Dia akan sambut tangan korang. Trust me. Relationship with family never ends ♥️ 

Tuesday, 24 September 2019

Gunung Lang Ipoh


Assalammualaikum. Hai..

Walaupun dh lama berlalu. Tapi aku nk jugak post sini. Hahahah. Masa aku amik cuti dua minggu balik kampung harituu. Kebetulan alang aku pun balik kampung jugak. Sebabnya kawan dia nk kawen dan dia ingat kn minggu tu kawan dia kawen. Rupanya minggu depan. Kawan dia tu suami kawan aku Dila tu. Hahaha. Mestilah aku tauu πŸ˜‚ Lgipun alang kata dia nk masuk hutan 10hari. Tu yg dia balik jumpa ibu abah dulu bawak anak2 dia. Dapat lh aku jumpa 3 ketul anak buah aku yg paling manja. Hahaha manja lah sangat. 

Ucu pun takde buat apa. Tak keja. Ucu lah angkut kitorang ke ipoh. Ucu mmg suka kalau 3 AL ni ada. Macam2 dibelikannya utk bebudak ni kalau diorang balik. Bukan mainan lah semuanya. Banyak makanan lagi aku rasa. Huhuu. 

Lepas ibu habis meniaga. Kebetulan pulak masani ibu habis awal. Dan jugak la nk bersiap. Sekali tengok hujan dalam pukul 3 tuu. Ibu ckp jadi ke nk pegi ni. Hujan. Alang pulak sakit belakang sbb masalah susah nk beyyak πŸ˜… Dalam pukul 4 tu ucu dtg rumah. Ucu ckp jom je. Nasiblah semuanya dh siapp. 

Pukul 4 dari langkap, sebab hujan perjalanan jadi agak perlahan. Sepatutnya boleh sampai dalam 45minit - sejam je. Sebab hujan dan kami masuk tol tapah dan disebabkan sesat masuk kwsn perumahan πŸ˜†. Dalam pukul 6lebih baru kami sampai GUNUNG LANG IPOH. Sampai gunung lang orang masih ramai. Walaupun hujan renyai renyai. Rilekk je aki tengok diorg main taman lah bergambar la mcm tk hujan. 

Anak anak buah aku ni dh nampak playground je dahh. Depan depan tmpt park tu ada taman. Nsiblah si daddy diorang tuu pndai pujuk. Bagi eskem. Hahahaha. Mulalah kami tangkap gambar dkt tepi waterfall. Srs pemandangan dia cantikkk sgt. 


Nampak kuruskan aku? Hahahaha


Aku kalau tgkap gambar mmg tk mengecewakan. Tp kalau suruh orang tangkap kan. Lagi lagi ucu. Mmg OUT. Hahahah


Ni ibu aku. Masa pegi medan dulu. Ibu jd model aku. Aku tgkp gambar je pndai. Nk pose mmg tk reti. Disebabkan ibu pndai pose. Ibu lah subject utk aku. Hahaha


Yang kecik kecik ni kakak ipar aku yg no 3. Sangat sekepala. Bab shopping bab bawang boleh join sama. Haha











Struggle nak tangkap gambar family katanya. Hahahah. Dengan dua hero dan satu gegirl. Tp aku rasa si gegirl lagi mengganas dari abang abang πŸ˜†

Korang boleh naik boat utk keseberang sana. Ada aktiviti lain dkt sebelah sana tk silap aku. Tp kami tk dpt dh nk ronda naik boat tu. Boat last jalan pukul 6. Lepastu tk jalan dh. Em emmm. So tk dpt lah naik. Lain kali datang lg harap dpt lah naik. 

Untuk yg nak ke sini. Lebih baik pegi awal ye. Supaya tk kecewa. Tk silap aku dia bawak ronda dlm gua. Dan view2 sgt cantik. Ada sesiapa yg pernah pegi gununglang? Boleh lah share share sini. Hehe. Walaupun aku ddk dekat langkap. Dekat je dgn gunung lang ni. Ni laa pestime aku dtg. Huhuu

Movie time : Kaappaan


Assalammualaikum. Hai. 

Setelah sekian lama tk movie time with mygundu. Harini dpt lah bermovie time bersama. Hahahaa. Disebabkan dh ada dekat prangin masani. So kitorang decide tgok dekat mmcineplex prangin mall je. Senang. 

Dari atrium B ke atrium A. Mmcineplex dkt Atrium A. Prangin mall ni dia ada 2. Satu atrium A satu atrium B. Dekat sini. Kalau korang mencari fon. InshaAllah dpt harga murah. Prangin mall & kompleks bukit jambul, mmg agak murah. Cuma kena pndai cari yee. Berbalik pada movie. Kaappaan start 610pm. Habis dalam pukul 840 lebih kurang 3jam jugak lah movie ni kan. So far aku puashati. Cerita tamil kalini best. Yaa, aku dh banyak kali ikut deen tengok cerita tamil. Hahaha. 


Dibintangi oleh fav hero aku. Suriya. Suriya ni kalau berlakon. Perghhh! Nampak real wehh. Dh lah macho habis. Hahaha. Apa je watak dia bawak semua rasa mcm real. Dalam KAAPPAAN ni, suriya memegang watak Kathir. Pada mulanya, aku ingatkn Kathir ni jahat. Rupanya tidak. Ada plot twist disitu. Huhuu. Kathir ditugaskan sebagai pengawal utk prime minister yg dilakonkan oleh Mohanlal atau nama dlm watak movie ni PM chandrakanth Varma. 

PM Chandrakandth Varma ni seorang PM yang berjiwa rakyat. Tidak sukakan keganasan tidak sukakan Bribe! Dan tidak menyokong idea idea penganas. Watak yg dibawa oleh Mohanlal dapat menyentuh hati aku masa dia mati dibom. Hmm. Srs rasa sedih pulak aku. Hahahah. Sayeesha Saigal pulak memegang watak sebagai Anjali iaitu secretary Prime Minister ni tadi. 

Mula tu aku ingat kan anjali ni dalangnya. Sebab dia mungkin simpan dendam terhadap PM chandrakanth Varma atas kematian Ayah dia masa terrorist jadikan ayah dia tebusan dulu. Watak joseph. Kawan baik Kathir, disandang oleh samuthirakani. Aku tertanya tanya kenapa joseph lari, padahal td dia dh berdepan dgn ranjith dan siapa yg joseph tgk dan sebut sebelum dia mati? 

Movie KAAPPAAN ni aku suka sebab korang tertunggu tunggu. Siapa sebenarnya jahat dan siapa yg baik nii. Apa jadi sebenarnya ni. Kenapa dia ni bunuh dia ni. Dan ending dia tidak mengecewakan. So kalini aku tidak bosan tengok cerita Tamil. No flashback yg aku tk faham. Tak bnyak scene cinta cinta sgt. Ada tu ada. Tp tkde lah banyak sangat. 

So aku bagi 4/5 untuk KAAPPAAN. ♥️

Monday, 23 September 2019

The black whale


Sebelum ni aku ada buat rate utk boba drinks kan? Okay. Aku tukar fikiran yg tiber sugar is the best one. Semalam aku try The Black Whale again. Sebab yg haritu aku tk puashati dengan rasa Avocado dia. So semalam utk mengelakkan pembaziran. Aku cuma beli satu cup share 2 orang je. Takut tk kena dgn tekak lagi. Huhu

So deen decide nak amik brown sugar creme brulee punya. Aku tk berapa sure nama dia. Sorry okay. Harga RM12.90 cup biasa. Kami upgrade ke large. Cuma RM14.90 cup besar ye bukan kecik bulat. Ni besar. 


Inilah rupa Brown sugar brulee yg diorder tadi. First impression aku terhadap cup dia. Okay puashati. Sebab cup besar tidak kontot. Hahahaha. 

Mula aku duduk diam usha je si deen sedut air ni. Wahwahhhh! Nonstop nampak. Sedutan demi sedutan. Gigitan demi gigitan ye kamuu. Aku pun rasa lah air dari The Black Whale ni. Sedutan pertama. Sedutan ketiga. Sedutan keempat. Wowwwww! Rasa dia lagi sedap gaiss. Betullah yg deen belikan haritu lain. Yang ni lain lah rasa dia. 

Rasa manis boba dia tuu. Perghhh! Sangat menyerlah. Pastuu creme brulee dia tu yg buat aku terpikat tergoda semualah. Sedap wehh. Aku suka rasa manis masin creme brulee tu. So aku tarik balik kata2 aku terhadap tiger sugar. Dan aku berikan kesedapan tu utk THE BLACK WHALE. So far aku dh rasa 3 air dari The Black Whale ni. Satu avocado. Dua milk tea biasa dan yg ketiga brown sugar creme brulee ni. 

Dan aku sukakan yg ketiga ni. Sangat suka. Rasa manis, masin, lemak lemak dia tu. Tapi ingat ye, tak elok minum boba ni haro hari dan terlalu kerap. Sekali sekala tkpa. Okayy? Jangan mcm aku kerap sgt ni. Hahahaha. Elakkan okay? Kang tk pasal2 bersemut korang kang. Manis punya hal πŸ˜‚ 

Satu cawan boba bersamaan dgn 50g gula. Anggaran ya. Walaupun korang minum 1L air. Gula yg dh ada tadi tidak akan keluar melalui air kencing. Tidak ya. Gula akan keluar sekiranya korang buat aktiviti fizikal. Keluarkan peluh. 

Nak minum boleh tp lepas tu bersenam lah yee. Manis manis sgt pun tk boleh jugak yee. Okay untuk rate The Black Whale kalini aku boleh bg 5/5 . Sedapppppp ya amat! Aku pegi branch dia yg dekat D'piazza penang. Bukak smpai pukul 1pagi. Selamat mencuba awak semua ♥️

Piscart & Canva


Assalammualaikum, Hai. 

Alhamdulillah. Setel bab mengedit blog. Agak susah utk aku edit edit ni. Sebab nya aku guna fon je update blog aku. Laptop dh lingkup. Lama dh. Hahaha. Kalau aku buat perubahan besar pada blog tu. Contoh mcm skg ni. Template baru semua tu. Aku mereput dkt cc lah tu. Hahaa. 

Template tu aku guna template dari gooyabi punya template. Simple dan senang utk di edit. Yang aku senarai kn dlm credit section tu, aku gunakan tutorial dari blog diorang utk mengemaskan lg blog aku. 

Tapi header mcm biasa. Aku akan guna kan samada picsart takpun canva. Ya guna smartfon shaja. Aku hanya guna kn aplikasi Canva utk header yg baru ni. Sebelum ni, header yg besar gedabak tu. Aku guna picsart. Tp aku tktahu nk agak besar dan lebar dia. Itu yg jadi besar gedabak tuu. 

So kalini aku gunakan apps canva utk header. Sebabnya font lagi menarik dan paling best. Bila korg dh subcribe. Korang boleh save as transparent je. Tkpayah korang nk edit nk buang background. Cumanya susah lah nk cari ukuran yg betul. So sekiranya ada kecacatan pada blog aku. Macam biasa. Silalah inform ya! Sebabnya kalau tgok pakai fon semuanya okay. 

Tapi bila bkk dekat pc. Ya Allah! Besar gila header lama aku rupanya. Dh la mcm maybank dh blog aku tu. Nasib kuning + biru. Kalau kuning hitam. Banyak dh yg silap antara blog aku dgn maybank tu. Hahahaha. 

Sekiranya header kalini ada masalah apa apa. Pls bgtau aku yee. Dan kalau ada masalah lain. Pun bagitauu ye. Thankyou ❤️ Sekiranya korang nk try apps canva ni. Boleh la try. Buat banner ke, resume ke. Sangat mudah. 

Sunday, 22 September 2019

Ronda pulau dengan apps socar


Korang pernah dengar apps socar? Tk pernah? Okay sini aku explain. Ecehh. Hahaha. Apps socar ni korang boleh gunakan utk sewa kereta. Lebih mudah, jimat dan berbaloi. Kenapa aku ckp cemtu? Sebabnya korang tkpayah nk bayar deposit. Yela contoh kata kalau korang sewa kereta. Korang nk kena deposit dlu kan ? Ni tkpayah. Jimatnya sebab apa tau, sebab korang tkyah keluar duit korang utk isi minyak. Korang hanya guna card yg disediakan dalam kereta.

Tapi hanya boleh isi dekat petronas & shell kalau tk silap aku lah. Sebelum ni aku tk pernah sewa sendiri. Selalunya along yg amik socar ni. Tp kalini aku nk keluar dgn deen & hamid. Hari pulak mcm nk hujan. So deen suruh la aku amik socar. Mulanya aku tk boleh nk guna socar ni lg walaupun dh lama ada apps ni dlm fon. Sebabnya diorang tk approve aku punya ic lagi. Tangkap sendiri mana lah nk jelas. Malam tu deen tgkap kn gambar aku dan ic πŸ˜’ Tp kena tgu approve pulak. Aduii.

Dah rasa bebai dh ni. Hari nk hujan. Socar takleh guna. Call hamid. Hamid ckp kereta takleh keluar lagi. Tengah deen dgn hamid bokbekbokbek. Tinngting! Satu msej masuk kt fon aku. Yayy! Dh approve. Cuma amik masa 15-20min je.

Alhamdulillah. Boleh dh guna. Socar ni ada sesetengah tempat yg boleh guna sampai 2 3 pagi. Ada setengah tempat limit sampai pukul 11 je. So korang kena pilih la yg mana yg boleh yee. Kebetulan masa ni aku ada dekat MCD CALTEX BAYAN BARU. Dan dekat situ boleh amk kereta atas dari pukul 11.

Dahh setel payment. Duit dah tolak dari acc deen πŸ€ͺ Kitorang pun pegi dekat kereta. Disebabkan hari sabtu aku amik tu ada promo. Kami dpt promo 62%. Kalau tidak harga RM30 lebih cemtu. Dari pukul 11-2.20 tapi disebabkan ada promo coupun. Dapat lah RM14 Je.

Lepas korang dh setel payment apa semua. Korang masuk apps tu utk bkk lock kereta. Tp sebelum tu korang kena amik gambar kereta. Depan belakang kiri dan kanan. Setel tu. Korang boleh start dh. Awalnya aku tk reti wehh nk start. Hahahaa. Mana pernah aku naik kereta yg guna push start ni. Dua tiga kali dh push tp tk start pun. Hahahaha

Sudahnya aku suruh deen call along. Along gelakkan geng πŸ˜’ Haihhh. Rupanya kena tekan brek pastu tekan button tuu. Terasa jgk ketinggalan zaman aku ni. Huhuuu. Dh start apa semua. Kitorang pegi isi minyak. Srs senang je guna socar. Duit minyak takyah keluar. Tp sebelum korang hantar tuu. Korang kena makesure myk 50% ya. Dan jangan lambat. Kalau rasa lambat tu better korang extend siap siap. Sebabnya kalau terlambat hantar. Korang kena bayar RM30 . Tak sanggup kan?

So baiklah korang extend awal awal. Dengan hanya berbekalkan socar. Korang boleh pusing satu pulau. πŸ€ͺ Dengan hanya rm14. Duit makan berasingan. Hahahaha. Eh lupa bgtau. Socar ni ada milliage dia tau. Lebih korang kena extra charge. Sebelum amik korang check dlu tauu.


Ni kawasan yg ada socar. Korang boleh pilih tempat korang nk amik. Kereta apa yg korang nak. Haritu aku amik vios. 


Ni promo code. Korang boleh gunakan utk dpt discount!

Itulah serba sedikit yg aku boleh merepek. Selamat menggunakan socar ❤️

DO38N9 - Guna kan code ni untuk korang dapat potongan RM45. Jangan lupa share dekat aku korang punya code promo jugak ye. 

Trying boba drinks


Assalammualaikum. Haii. 

Sekarang ni semua tengah menggila dengan boba boba boba kan? Ibu aku pun terjebak gais dengan boba. Ibu aku bukak boba stall. Mcm tk percaya wehh. Hahahaha. Tp sedap. Susu yg ibu aku buat tu sedap. Cumanya dia belum dpt perfect Boba. 

Macam tk percaya, ramai kot org mencari boba milk by ibu. Masa aku balik kg minggu lepas. Ibu tk buat boba dia. Sebabnya pekerja dia 2 3 org tk datang. Dia tk bukak la boba dia tuu. Sbbnya yg lain tk reti buat. Tk menang tgn nnt . Aku mcm tk percaya lah. Ada ke org nk minum boba ibu ni. Ramai yg berenti depan kdai tanya ada boba ke harini. Bkn sorang dua. Ramai jugak la. Aku mcm 'wow' srsly ibu? Hahaa. 

Okay berbalik pada topik asal. Mulanya aku mmg tidak berminat langsung dgn sejenis air boba milk tea. Aku minum yg coolblog punya tea tu. Aku rasa pening. Then deen ajak aku try. Tk pernah2 deen berminat dgn air air begini. Weirddd! 

1. Xing fu tang 


Gambar di google dan diambil dari bubbleteamalaysia.com

Xing fu tang first yg ada dekat penang ni, nun jauh dkt hutton lane sana. Dkt2 dengan jalan nk ke gurney. Gigih geng deen bawak aku. Nk try punya pasal. First time ni dtg. Tktau nk order apa. So aku mtk akak cashier tu suggest kn. Kitorang pun amk lah dua. RM26 mcm tulaa kalau tk silap aku. 

Xing fu tang ni dia punya boba tu manis. Tp dia punya air tu bila sedut rasa mcm susu je. Deen kata sedap cuma dia tk suka yg bakar atas tuu. Sbb jadi pahit. Xing fu tang ni okay lg lah. But for me sekali sekala tu okay. Aku tk suka susu wehh. Muak lah cita dia. Hahaha. 

Then kali kedua aku minum. Xing fu tang dh bukak branch baru dkt queensbay. Q dia pun tkde lah panjang mana. Beli lah si deen dia punya boba drinks. Kalini aku tknk. Dia just beli utk dia dan adik dia je Anisa. Aku? Paw air deen je. Hahaha. Rate utk xing fu tang aku boleh bg 3.5 out of 5. 

2. Tiger Sugar 


Gambar digoogle dan diambil dari asiaone.com

Tiger sugar yg pertama dkt penang dekat je dengan xing fu tang. Depan sikit je dari xing du tang. First time dtg. Mcm biasa. Tk tahu apa yg sedap. Deen lah yg tukang order. So dia amk yg boba creame mousse pearl pea ntah. Hahahaha. Harga RM25.80 utk 2cup. Cup dia besar. Tk kecik mcm xing fu tang.

Kami dua pun meneraii lah tiger sugar. Nombor pun dh 'ting tong' dh bunyi tanda air dh siap. Kami dua amk air duduk luar. Malas minum situ. Atas moto je lagi nikmat. Hahaha. Yg best nya tiger sugar ni, dia punya cup besar. Dia punya tutup pun tutup terus. Bkn jenis cup. Dan paling best boleh kocak gais. Bila kocak tu air tu rse lagi sedapp! 

Utk tiger sugar. Aku mmg puashati. Sebab rasa lemak lemak creame dia tu. Mmg sedap. Cumanya dia punya pearl tu tk manis. Ke tekak aku je ? Utk tiger sugar ni aku bg 4 out of 5. 

3. Black whale. 


Gambar di google dan diambil dari funntaste.com

Dan yg ketiga aku dh try. The black whale. Masani deen tgh kerja dan aku mereput dkt cc tgu dia habis kerja. Kebetulan dia call aku, aku mtk lah dia beli kn the black whale ni. Dlm 10minit sampai lah sifoodpanda menghantar air aku. Hahahaha.

Sampai sampai je, dia bebelnya aku. Sebab avocado yg aku mtk lagi mahal dari air dia. RM18 lebih. Hahahaha. Tk pasal2 kena bebel. Dia amk milk tea biasa je. Rm10 je dia cakap. Aku pun cucuk straw dan rasa. First aku pandang cup dia. Wow. Besar jugak ni. Aku pun sedut lah avocado aku yg berharga 18hinggit tuu.

Emmmm. Kang aku ckp tk kena dgn tekak aku. Naya kena tambahan bebelan deen ni. So aku pun ckp lah. Okay je b. Hahahaha. Sedap jugak πŸ€ͺ tipu sunat gais! Aku pun bg lah dia rasa. Reaction dia takleh blah. Dia ckp tk sedap. Rasa pelik. Hahahaha.

Tapi boba dia srs manis. Aku rasa lak milk tea deen. Rasa tawar dh. Maybe sbb aku dh sedut avocado td. Tu yg tk rasa air deen manis tu. So rate utk avocade aku boleh bg 3/5 sahaja. Tekak org lain aku tktahu la. Tp utk aku rasa dia mcm masam2 sikit. Then cmpur dgn cream. Sbb tu aku rasa muak.

Antara 3 jenis air yg aku beli ni. Aku rasa berbaloi dan sedap utk diminum. Aku pikih tiger sugar. Cup dia besar. Tk senang tumpah & rasa dia A.

Dalam banyak banyak pun aku tetap pilih coco smoothie with bubble. Tealive! Fav aku sampai bila bila. Hahahah. Any suggestion utk aku rasa boba drinks lagi? Boleh komen dibawah ❤️

Saturday, 21 September 2019

Makan makan!


Assalammualaikum, Haii.

Aku dh lama tk keluar lepak lepak cari makan dgn deen. Yela. Dia busy dgn foodpanda dia. Dh kerja memasing kn. Busy lah dua dua. Hari jumaat haritu deen dgn baik hatinya bawak aku makan dkt NASI LEMAK LIVERPOOL. Setelah sekian lama tidak keluar dari ABE PADANG. Akhirnya dapat jugak makan lain selain abe πŸ˜‚ Hahaha.

Kalau tidak tiap tiap malam abe lah kitorang cari. Aku dh smpai tktau nk order apa dh kat abe tuu. Nasiblah deen baik hati bwk makan jauh sikit. Out of area. Sampai ke jelutong di bawak nya. Eh jelutong ke? Kira halal lah tuu. Kan? Hahahaa.

Macam biasa. Kalau dekat NASILEMAK LIVERPOOL ni aku mmg cari ayam goreng jela. Aku bkn makan ikan sangat. Hahaha. Aku amik Nasi, Ayam goreng, sambal, kacang & ikan bilis. Rm8 . Deen pun amik sama je. Cuma deen ada telur mata. Rm9.  Makin sedap pulak aku rasa sambal depa ni. Makin pedas. Selalunya mcm manis je. Tp kalini mcm pedas.

Setel NASILEMAK LIVERPOOL. Deen ckp rasa nk try burger baru mcd tuu. Sweet chili fish burger. So si deen bawak lah pegi mcd greenlane. Dh lama tk dating situ katanya. Dulu masa zaman dia sekolah dan aku kolej lagi. Aku lah tukang amik dia time ponteng. Blah awal. Time habis spm apa semua. Hahahahah. Kenangan sungguh. Kejap je masa berlalu. 5tahun dh.

Ehh terthrowback pulakk! Kehkehhh.

Aku mmg malas nk order dkt kaunter. Kitorang guna mesin self service tu je. Senang. Tekan tekan dh setel. Bawak je nombor tu pegi meja. Kang depa hntr. Senang kan?

Deen amik set Sweet chili fish burger + iced caramel + mcshaker fries. Aku pulak ayam goreng mixed 3x spicy tu dgn yg spicy biasa + iced chocolate.

Setel habis kan ayam & burger. Wahhh! Kebas wehh mulut. Pedas. Hahaha. Burger deen pun aku sebat. Ayam aku pun aku sebat! Hahahahahhaa. Apa boleh buat. Makan punya hal. Aku bedal je. Burger tu aku suka sebab sos dia. Pedas + sweet. Fish burger tk mcm filet o fish. Filet o fish aku tk sukaa. Aku bkn pengemar ikan ye. Tp yg fish burger baru ni. Sedapp! Jarang la aku tipu bab makan ni. Hahaha


Tadi deen dah paw aku utk Set tadi. Kalini aku paw dia ribena blended pulak. Iced chocolate td dh kering. Pedas punya hal. Deen pun beli kn lah ribena blended utk aku & vanila shake utk dia. Aku pun baru tau wehh ada vanilla shake kt mcd. Huhuu.
Ribena ice blended with strawberry dia sedap. Macam minum dkt cameron tu. Siapa yg pernah minum so boleh la imagine rasa dia kan?

Isnin ni aku nk ke dimsum balik pulau pulak. Nanti aku share okayy! Harap deen bawak lah. Hahahaha. Patah kaki aku lepas jual lc aku tuu 😭

Mana lagi tempat makan best kt penang? Ada yg nk suggest boleh komen kt bawah ye. InshaAllah aku cuba pergi ♥️

Majlis rumah Dila


Majlis nikah sudah. Majlis malam berinai sudah. Tinggal majlis besar je belum lagi kan? Korang jgn bosan ye tengok entry yg aku post berderet deret ni. Terima kasih pada yg sudi datang dan baca. Nanti aku bagi hadiah special utk korang ye. Tunggu je. Hehehe. 

Kalini baju bukan lagi GENG MARHABAN yee! Iolss dah lawa lawa cemni panggil geng marhaban lagi taktahu la. Hahahaha. So baju kalini tidak DISPONSOR ye. TIDAK! Hahahaha. Baju ni mulanya aku tk setuju. Sebab aku takut nmpak gemuksss! Dh memang gemuk nk nmpak kurus mcm mana kan? Kehkeh 😝 

Tapi setibanya baju tu, aku pun teraii. Gais. Lawa gaissssssss. Kurus aku pakai baju ni. Huhuuu. Baju ni kami beli dekat LILY PETUNA. Masa sale 9.9 haritu. Harga asal RM139 tak silap. Lepas offer. RM99. 

Selesai makan makan dekat rumah dila. Selesai bergambar banyak2 dekat pelamin. Selesai sesi angkat mengangkat. Reunion lah apa lah dkt pelamin tuu. 

Abang rin ajak gerak pegi outdoor. Location kalini lebih kurang dgn tmpt fad haritu je. Fad haritu dkt Rockbound marina kan. Ni dkt sebelah je. Dekat jetty. Cantik jugak view dia. Macam biasa. Abang rin suruh gerak pkl 3.30. pukul 4.30 kitorang dkt mcd lagi. Sesi mengepau aku πŸ˜’ 

Dalam pukul 6 lebih gituu baru kami sampai dkt Marina manjung sana tu ye. Betul kan manjung? Betul kn sekiranya aku silap. Tk berapa pasti kwsan sana. Huhuuu. 

Tempat abang rin pilih utk shoot mmg sangat nice. Dengan view boat dekat belakang. Sangat lh wow. Mari lah tengok tengok gambar masa majlis. Aku rasa aku lawa masa ni. Hahahahhahahah πŸ˜‚ 











Aku dengan fara kt depan tu dh mcm teletubies dh. Hahahah. Tp tkpe. Aku rasa aku comel πŸ€ͺ




Ni member sekolah kitorang. Tk pasal pasal akim kena angkat. Hahaha



Yang lelaki menyelit tu. Tulaa photographer kami. Abang rin. Sangat sporting & kreatif. Srs best dpt photographer happening macam ni. 




Kening siapa ori? Aku laa . Hahaha






Yang ni sebelum kejadian akim jatuh disebabkan mamed dgn baju putih tu. Aku tk tahu nama dia. Sorry. Huhuu


Tengok lah memasing lawa. Kan? 




Wah wahh. Cantik sangat suhaida ni. Setuju tk 🀐






Lari lari punya hal. Tersungkur pengantin dibuatnya. Semua mamed punya hal. Kaki tersadung. Naya muka pengantin tk calar. Hahahaa. Ini jela gambar yg ada dekat aku. Yg guna drone yg tidur apa semua belum dapat lagi. Nanti dh dapat aku akan update lagi. Haha. Harap korang tk jemu lah yee ❤️