Saturday, 3 August 2019

Balik kampumg


Aku masih dekat kampung. Tak balik penang lagi. Sebabnya dada aku masih bengkak dan aku dpt MC . Huhuu. Siapa je tk suka balik rumah parents kan. Aku kalau boleh mmg hari hari nk ulang alik rumah ibu abah. Nasib lah penang - langkap tu amik masa 3jam kalau drive. 4jam-5jam kalau bas. Huhuuu. Kalau lah sejam dua. Mmg aku ulang alik je penang langkap ni. Hee

Macam biasa lah kalau balik kg ni. Ibu aku mmg akan masak makanan fav anak anak dia kalau kami balik. Mcm angah aku dia tk susah. Dia ckup sambal belacan je. Tu mmg fav dia. Sambal belacan ibu aku mmg terangkat wehh. Tu fav angah aku. Kalau dia balik, mmg sambal belacan wajib ada.

Skg kn tengah musim durian. Ibu aku ni beli lah durian utk aku. Aku mmg suka durian. Huhuu. Tp skg kurang lah sikit tk macam dlu. Kalau dulu. Aku sensorg boleh habis 2 3 biji. Skg ni kurg lah. Setakat 4 5 ulas tu boleh la. Banyak banyak aku muak. Tp disebabkan ibu beli kn utk aku. Aku bedal je. Panas ke apa ke blkg cita. Hahahhahaha.


Kalau dpt yg kucing tido ni. Mau berebut adik beradik ni. Kan? Hahahah. Aku selalu berebut dgn abah. Abah aku suka mengusik. Kalau ada angah, mmg aku akan berebut dgn dia. Hahaha. 


Lepas setel makan buah hari yg aku smpai tu. Semalam ibu buatkan pulak bubur durian. Aku suka mkn mcm dalam gambar tu. Carik carik roti gardenia, then makan dgn kuah. Perghhhh! Sedapp. Ibu aku masak apa je tk sedap. Semua sedap. Kecuali sayur. Sayur tk sedap, sbbnya aku tk makan sayur. Tk suka! Hahahahahah

Balik kampung ni, mmg syurga mknan betul. Semua nk dapat. Ckp je nk makan apa. Semua ibu belikan masakkan. Kang dh balik penang mulalah rimdu masakan ibu. Em emm. Taknak balik boleh takkk 😭 Sebelum balik ni, aku mintak ibu masakkan utk aku tempoyak kacau ( tempoyak dgn ikan bilis ) dgn ikan merah kecik kecik tu. Yang tu mmg fav aku wehh.

Ahad ni dh nk gerak balik dh. Raya haji belum tentu aku dpt cuti. Kalau cuti pun, belum tentu ada tiket 😭 Em emm. Korang kalau balik rumah parents korang mesti ada request makanan fav korg jugakkan ? Ke takde? Ce share sikit apa makanan fav awak awak semua tuu 😚

Semoga suhaida cepat sihat dan boleh bernafas macam biasa balik 🤗

Promote product ( Inspired Perfume )


Assalammualaikum & Hi.

Iklan ni bukan iklan berbayar ye. Huhuu. Aku saja nk promote product yg kakak ipar aku jual. Support sikit bisnes dia.

Bagi sesiapa yg suka kan perfumes. Boleh lah grab sebotol dua dekat kakngah aku ni. Dia ada buat postage & COD. Yang duduk dkt dgn dia boleh lah mintak COD atau korg boleh self pickup. Sebabnya semua perfume ready stock. Melainkan yg korang nk tu out of stock. Kena lah tgu sehari dua. Kalau dkt supplier pun tkde stock. Baru lah korg kena tgu dlm seminggu mcm tu. Sekiranya bau yg korang nk tu ada, postage dlm sehari dua kalau guna j&t . Kalau guna poslaju sama jugak. Huhuu.

Skg kakngah aku tgh buat promotion kalau tk silap aku lah. Perfume ni 35ml yee gais. Bau dia pun boleh tahan kuat dan tahan lama jgk lah. Aku dh repeat dua 3 kali dh. Fav aku noir tease, paris hilton. Tp paling aku suka noir tease. Bau dia wangi gila.

Sekiranya korg berminat. Boleh lah contact kakngah aku. Cari dia dkt fb Eza Ezat . 'Inspired Perfume' terus send pm kt dia okayy. Dia stay Batu muda. So sesiapa berdekatan boleh COD/selfpickup. Contoh kata kalau korg luar kawasan. Dia akan ambil cas ye. Jom ramai ramai support kakak ipar aku.

Semoga kakngah dimurahkan rezeki. Amin